Andersen, Thomas Rode
(f. 1968) da. kok, køkkenchef, uddannet EFG levnedsmiddel, elev forskellige steder i Sønderjylland bl.a. ›Grand‹ i Åbenrå. Afsluttet med bronzemedalje og flidspræmie. 1990-92 kok og souschef på ›Chez Paul‹ i Flensborg, 1993 stegekok i ›Lebzelter Obauer‹ i Salzburg, 1993-95 souschef ›Fakkelgården‹, her tre gange sølv ved årets kok, 1995-96 souschef ›Falsled Kro‹, 1996 direktør og køkkenchef på ›Kong Hans Kælder‹. Tildelt en stjerne i Guide Michelin, Champagneprisen 2001, diplom fra Det Danske Gastronomiske Akademi 2005. Har bl.a. skrevet En Kogebog – opskrifter fra restaurant Kong Hans’ Kælder, Kbh. 2001 og jubilæumsskrift Kong Hans 1976-2006; skriver i Berlingske Tidende.