Bech, Bo

(f. 1972, Kbh.) da. køkkenchef og restauratør uddannet fra ›Krogs Fiskerestaurant‹, Kbh. Bech uddannede sig videre og arbejdede i både da. og udenlandske restauranter, fra ›Petri Pumpa‹ i Lund til bestjernede steder i Paris som ›Arpège‹ og ›Lucas Carton‹ og i London som ›The Restaurant‹ (Marco Pierre White) og ›le Gavroche‹.

Herhjemme blev det til arbejde hos Michel Michaud i ›Marie Louise‹ i Odense, i ›Kong Hans Kælder‹ og i ›Krogs Fiskerestaurant‹, begge Kbh. Bech var så køkkenchef hos Jan Hurtigkarl i Ålsgårde, indtil han i 2004 åbnede restaurant ›Paustian ved Bo Bech‹ i Paustian-komplekset, tegnet af Utzon, fader og søn. Her drives et rent à la carte-køkken uden faste menuer men med et dagligt tilbud af 6 forretter og 6 hovedretter, heraf ingredienser nok til et helvegetarisk måltid. Køkkenstilen er postmodernistisk, nærmest af dekonstruktiv karakter.

I 2007 vært i TV-serien »Kniven på Struben«, der handler om nødhjælp til betrængte restauranter.

Tildelt en stjerne i Guide Michelin 2008 og har tidl. modtaget andre hædersbevisninger, således fx i 2004 diplomer fra Det Danske Gastronomiske Akademi og fra Den Danske Kokkeguide. [JFA]