drikkekar

drikkekar el. objekter til at drikke af findes i mange afskygninger. Betegnelsen tankard kan ledes tilbage til England i 1200-t. og har siden dækket varierende betydninger. Historisk har betegnelsen altid antydet størrelse, oftest har tankards haft hank og låg. Drikkekar er ofte udført i sølv, tin el. som lertøj, i dag bruges ordet om store krus med hank, primært til øl og som pokaler. En Stein defineres også som et drikkekar med hank og låg, men hvor låget ofte er fastgjort til kroppen med et hængsel. En master stein er et kar. Et serveringssæt er udført i samme design, herunder en stor master stein og et sæt mindre steins.

Et krus er et drikkekar med hank, men uden låg. Et krus anvendes ofte til at drikke varme drikke af. Det er oftest fremstillet af ler, porcelæn, sten el. hærdet glas. Krusets forholdsvis tykke vægge isolerer den varme drik, således at afkøling forsinkes. I mere formelle omgivelser bruges ofte en kop. Koppen har, som et krus, en hank men intet låg. Betegnelsen bruges ofte om små drikkekar og altid om objekter, der er lavet til at drikke te el. kaffe af. Röhmer betegner ofte drikkekar af glas, som har en stor skål/øvre del og en hul stilk der er formet i ringe el. er dekoreret med en form for knopper. Glasset har hverken hank el. låg. En pokal er et ceremonielt drikkekar, ofte højt, med et mobilt låg men ikke nogen hank. [AMF]