Jacobsen, Bo
(f. 1957) da. kok og restauratør. Uddannet kok hos Roy Hurtigkarl og Erwin Lauterbach 1981. Derefter ansættelse 13 år ved forskellige restauranter bl.a. ›Kommandanten‹ og ›Saison‹. Fra 1991 egen restaurant s.m. hustruen, konditor Lisbeth Jacobsen, ›Restaurationen‹ i Gl. Mønt i Kbh., tildelt en Michelin-stjerne i 1995. Åbnede 2008 vinbaren ›R bar‹ i Gl. Mønt. Deltager med stor gennemslagskraft i debatten om madkvalitet og -kultur. Medvirken i radio og TV, bl.a. DR2's serie »Kokken og konen« s.m. Nanna Simonsen. Champagneprisen 2008. Har skrevet (s.m. Lisbeth Jacobsen) Hængekøjekogebogen, Kbh. 1993; (s.m. Lisbeth Jacobsen og Niels Monberg) Restaurationen, maden og vinen, Kbh. 1996; og (s.m. Lisbeth Jacobsen) Dansk mad derhjemme, Kbh. 2007. [EMB]