Kaufmann, Lilian
(1918-97) da. gastronom, forfatter. Virkede 1964-78 ved månedsmagasinet Bo Bedre, hvor hun formidlede kogekunst og gastronomisk kultur på en måde, så alle kunne være med. Hun skrev for tidsskriftet Bo Bedre en række bøger: Bo Bedre’s Bagebog – Håndbog og opskrifter, Kbh. 1966; Fremmed mad: opskrifter fra 15 lande: Bo Bedres nye kogebog, Kbh. 1968 og Bo Bedre’s gæstekogebog, Kbh. 1977. Fra 1979 og til sin død var hun columnist ved Politiken. Hun havde fingeren på pulsen og var samtidig dybt forankret i traditionen, hun slog ned på letkøbthed og smartness, praktiserede en frodig usnobbethed og tilførte området kultur og dannelse. Bredden ses i hendes redaktion af storværket Det store danske madleksikon, 1987-90. I 1985 redigerede hun I køkkenet med Danmarks bedste kokke, og i 1983 udkom Til bords med Lilian Kaufmann. Hun var 1974-84 en meget aktiv sekretær i Det Danske Gastronomiske Akademi. [EMB]
Litt.: Dansk kvindebiografisk leksikon, Kbh. 2001.