Michaud, Michel

(f. 1946, Cognac) fr.-da. kok og restauratør. Uddannet ved restaurantskole i Dax (Les Landes) og Tarbes restaurantskole (Pyrenæerne), videreuddannelse og arbejde ved ledende etablissementer i Frankrig, bl.a. ›La Poste‹, Avallon, ›L’Oustau de Baumanière‹, Les Baux, og Troisgros.

Køkkenchef ved ›Falsled Kro‹ 1971, i ›Kong Hans Kælder‹ 1976. Fra 1981-85 virksom som chef og restauratør i Köln og senere flere steder i Frankrig. Som indehaver af ›La Table des Cordeliers‹ i Condom 1982-86 tildelt en stjerne i Guide Michelin 1982. Køkkenchef ›Søllerød Kro‹ 1986-90; en stjerne Guide Michelin 1987. Køkkenchef restaurant ›Gammel Åbyhøj‹ ved Århus 1990-93. Fra 1993-2004 indehaver af restaurant ›Marie Louise‹, Odense. Siden 2004 køkkenchef i restauranterne på ›Ruths Hotel‹, Gl. Skagen.

Medforfatter til Fem Kokkehuer, Kbh. 1997, udgav 2000 Mine Livretter og i 2007 Ruths Hotel & Michel Michaud. Tildelt hædersdiplomer fra Det Danske Gastronomiske Akademi 1980 og 1990. Modtog 1999 Champagneprisen, Danmarks største kulinariske udmærkelse. Ejler Jørgensens Fonds æresdiplom 2004, Kokkenes Kok æresdiplom 2005. Tildelt de fr. ridderordener Mérite Agricole 2001 og Mérite Nationale 2008. [JFA]