Neergaard, Jakob de

(f. 1972, Gentofte) da. kok og køkkenchef. Uddannet ›Hotel Marina‹, Vedbæk, ›Kong Hans Kælder‹, Kbh. og ved den trestjernede restaurant ›Bruneau‹, Bruxelles. Videreuddanet og arbejdet i Kbh., Villeneuve-lés-Avignon og Paris 1996-2000, hos ›Hôtel Ritz‹, restauranterne ›Taillevent‹, ›Ducasse‹, begge 3-stjernede, samt i Danmarks ambassade.

Indtil 2002 køkkenchef på ›Theodor’s‹ på Østerbrogade i Kbh. og ›Jacobsen‹ i Klampenborg. Fra 2002 chef på ›Søllerød Kro‹. Har år efter år opnået max. rangering af de da. guider og i pressen. 2007 tildelt en stjerne i Guide Michelin, uforståeligt sent for da. restaurantverden. 2001-2007 TV-kok på flere programmer.