Kofoed, Rasmus

(f. 1974, Næstved) da. køkkenchef og restauratør. Udlært kok ved hotel ›d’Angleterre‹, Kbh. 1997. Videreuddannelse og arbejde ved da. og udenlandske restauranter 1997-99 (Scholteshof (to stjerner i Michelin), Hasselt, Belgien, ›Krogs Fiskerestaurant‹, restaurant ›Kommandanten‹, Kbh.).

Køkkenchef på ›Tyvenkokkenhanskoneoghendeselsker‹, ›Krogs Fiskerestaurent‹, restaurant ›Gastronomique‹, hotel ›d’Angleterre‹ i årene 1999-2005. År 2007 åbnede Kofoed s.m. Søren Ledet restaurant ›Geranium‹ i Kongens Have, Kbh. Allerede i 2008 blev ›Geranium‹ tildelt en stjerne i Guide Michelin, Main Cities of Europe.

Rasmus Kofoed er med gode resultater en af Danmarks flittigste deltagere i internationale kulinariske konkurrencer. Således Årets kok 2003, Eurotoques-prisen 2004 og Danmarks kandidat til Bocuse d’Or 2004, 2005, 2006, vinder af nordisk mesterskab Stockholm. Sølv og bronze som kaptajn på da. kokkelandshold ved olympiaden i Erfurt 2004, bronzemedalje ved Bocuse d’Or-verdensmesterskabet i Lyon 2005. Vinder af konkurrence om Nordens bedste fiskeret (Stockholm). I 2006 blev Rasmus Kofoed vinder af Bocuse d’Or-prisen og Danmarks kandidat til Bocuse d’Or, hovedkonkurrencen 2007. Samme år optoges han i Cordon Bleu og blev vinder af årets dessert (Foreningen af Danske Madanmeldere, FDM) samt ledte kokkelandsholdet til guld- og sølvmedalje ved verdensmesterskab i Luxembourg. I Moskva vandt samme hold guld i ›varmt køkken‹ 2007. Kofoed vandt sølvmedalje ved Bocuse d’Or VM i Lyon ligeledes 2007. Dette frugtbare år vandt han også årets hovedret (FDM) og deltog 2008 i den prestigefyldte Madrid Fusion-konference. Rasmus Kofoed modtog i 2005 Hans Kgl. Højhed Prins Henriks diplom for fremme af Dansk Gastronomi i udlandet. [JFA]