madblade i dag

Det britiske Waitrose Food Illustrated er på trods af at bladet udgives af supermarkedskæden af samme navn et populært, men ikke uafhængigt madblad, med en forbavsende høj kvalitet i layout, indhold og evnen til at have fingeren på pulsen. Det BBC-styrede Olive inddrager de største og bedste engelsktalende kokke som Gordon Ramsay, Heston Blumenthal og Pierre Gagnaire. I USA sværger mange til Food & Travel, med en »rejsemagasinsagtig« og en smule »kvindelig« tilgang, el. Gourmet, som næsten altid har temaer med toneangivende kokke, og Vogue med høj kvalitet, såvel layout- som indholdsmæssigt. Værd at nævne er også det ital. La Cucina Italiana, som i hvert nummer har teknikafsnit og køkkenskole, altså grundig instruktion af læserne. I Tyskland har Feinschmecker en god balance mellem Haute Cuisine, vin og basismad.

Herhjemme har Gastro s.m. Mad & Venner det højeste oplag (12.000), efterfulgt af Smag & Behag, der startede tilbage i beg. af 90’erne (7.000). Indholdsmæssigt er både Gastro og Mad & Venner med høj fokus på layout og billedsiden. Mens Gastro er bevidst henvendt til mænd med frisk tone, grejfokus og lidt nørdet tilgang, viden i dybden og lister, er Mad & Venner klart mere et dameblad. Det sv. Gourmet er meget seriøst, enkelt og nordisk i sin layout, ret teksttungt og tør går i dybden med vanskelige emner. Norske Nord er nyt, indholdet er stramt styret til det nordiske, trykkes på genbrugspapir og har haft lidt uheldige layouts. [AMF]