Oldenburg, Henrik
(f. 1946) da. mag.art. i nordisk litteratur, vinskribent ved Aalborg Stiftstidende, Weekendavisen og Politiken, inden han i 1989 var med til at søsætte det gastronomiske magasin Smag & behag. Chefredaktør, vinskribent, restaurantanmelder og debattør ved samme fra 1989, eneejer fra 1994. Har skrevet og redigeret mere end 40 vinbøger som Vinen til maden (1990), Bogen om de nye vine (1996), Portvin (1999), Vinårbogen, Gyldendals Vinguide, senere Oldenburgs Vinguide (2001). Udgiver og redaktør af Danmarks bedste Spisesteder siden 1993. Medlem af Det Danske Gastronomiske Akademi.
Ved vedholdende agitation over for flere klassiske champagnehuse er det lykkedes ham at trække den generøse Champagnepris til Danmark, sponsoreret af husene Ayala, Deutz, Mailly, Louis Roederer og Pol Roger. Prisen uddeles årligt til en person, som har ydet vigtige indsatser for da. gastronomi. [JFA]