Pasfall, Thomas

(f. 1970, Odense) da. kroejer og køkkenchef. Kokkeuddannet på ›Bygholm Parkhotel‹, Horsens 1990, tjeneruddannet restaurant ›René‹, Århus 1992. Videreuddannet og arbejdet i ›Ente von Lehel‹, Wiesbaden 1994. I 1995 hofkok på kongeskibet ›Dannebrog‹ og i 1996 hos ›Penny Lane‹, Aalborg 1996 indtil han åbnede restauranten ›Gråanden‹ i Frederikshavn, hvor han var chefkok 1996-2000. S.m. hustruen Annesofie Pasfall overtog han i 2000 ›Munkebo Kro‹ i nærheden af Odense efter en gennemgribende modernisering og et stilskifte.

Pasfall har publiceret flere skrifter, således Kokken, kunsten og den gode smag, 1997, Kokkens fornemmelse for fisk, Frederikshavn 1998 og senest Mit fynske køkken, Århus 2007. Han har endvidere deltaget i TV-programmer.

Priser og diplomer har det ikke skortet på, nævnes skal: Horestas pris Årets kok 2000, Eurotoque-prisen 2000, Ejler Jørgensen Prisen 2001, Vinder af foreningen Danske Madanmelderes pris, Årets hovedret 2003, hædersdiplom fra Det Danske Gastronomiske Akademi 2004. [JFA]