Point, Fernand
(1897-1955) fr. kok og restauratør, født ind i en hotel- og restaurantfamilie i jernbanehotellet i Louhans ved PLM-banen mellem Dijon og Bourg en Bresse. Uddannet og ansat i ›Hôtel Bristol‹ i Paris, derefter saucekok i hotel ›Majestic‹ og videre som fiskekok i ›L’hôtel Royal‹ i Evian. I 1922 mistede August, hans far, fornyelsen af sin aftale med jernbaneselskabet og åbnede derfor restaurant med nogle få værelser i industribyen Vienne i Rhônedalen. To år senere overdrog han virksomheden til Fernand, som gav den navnet ›La Pyramide‹. Etablissementet fik hurtigt ry for sit klassiske køkken, som Point løbende lod styre af sæson- og regionsbestemte råvarer. ›La Pyramide‹ blev hurtigt berømthedernes foretrukne prøvestation for de kulinariske kunster på bilturen fra Paris til Rivieraen, også påvirket af hans charmerende men bestemte personlighed og hans enestående overvægt. Point har haft meget stor betydning for det fr. køkkens udvikling bl.a. gennem sine elever Thuillier, Bocuse, Chapel, brødrene Troisgros, Outhier og Bise. [JFA]