Price, John

(1913-1996) da. skuespiller og sceneinstruktør. Fra debuten i 1931 var Price ved Det Kgl. Teater som skuespiller og fra 1944 som sceneinstruktør med et stort antal succeser i begge funktioner. Som instruktør var han også aktiv ved privatteatrene.

Price var en kyndig gastronom, hvilket kom publikum til gode ved hans deltagelse i redaktionen af Mad & Gæster fra starten i 1970. Han markerede sig hurtigt som dette pionérblads skarpeste og mest kritiske pen og forstod med en fascinerende blanding af uskyldig nysgerrighed og kritisk kyndighed at beskrive jordnære emner som råvarer, ingredienser, restauranter og dårlig lovgivning med effektfulde finkulturelle virkemidler, så Shakespeare og H.C. Andersen optrådte i samme spalte som gamle æg, dårlige kyllinger og manglende hotelbidet'er. Han brugte sin baggrund som kunstner til at angribe det kunstige i produktionen af og lovgivningen om da. fødevarer med en spids, elskværdig ironi. Price var medlem af Det Danske Gastronomiske Akademi fra 1967 til engang i 1980’erne.

Han omtalte og beskrev også sine yndlingsretter i Mad & Gæster og samlede et udvalg i bogen Spise med Price, Kbh. 1973. To andre relevante værker fra Prices hånd er Min linedans fra 1958 og Mad, mennesker og meninger fra 1983. [HOB]