Root, Waverly

(el. Waverley) Lewis (1903-82) am. journalist og forfatter. Root er opvokset i Fall River, Mass. og uddannet ved Tufts College, Somerville, Mass. I 1927 drog han til Paris og blev korrespondent for lokaludgaven af avisen Chicago Tribune. Denne udgave blev nedlagt i 1934, og Root havde forskellige ansættelser under og efter krigen. Fra 1957-69 var han pariskorrespondent for The Washington Post og fortsatte herefter livet som forfatter.

Den første bog (1928) handlede om Richard Wagner, men senere blev det mest om mad og køkkenkultur: Food of France (1958), The Cooking of Italy (1968) etablerede Root som en lærd madskribent, noget af et anekdotisk sludrechatol. I 1970’erne udkom værker, der blev populære og måtte genoptrykkes, bl.a.: Eating in America: A History (1976) s.m. Richard de Rochemont og Food, an Authoritative and Visual History and Dictionary of the Foods of the World (1980). Sidstnævnte er oversat til da., Vejen til bordet, Kbh. 1984. [JFA]