Simonsen, Nanna
(f. 1956 Lyngby) da. madskribent og forfatter af kogebøger. Uddannet som manuskriptforfatter ved Den Danske Filmskole, selvlært kogekone, tilknyttet forskellige aviser, tidsskrifter og fagblade. Hendes produktion af bøger er omfattende siden debuten i 1983 på forlaget Hekla med Emma Gad – vi gider ikke (s.m. Camilla Plum). Samme forfatterpar udgav Barnemad, Kbh. 1988 og Dansk Mad fra hele verden, Kbh. 1996. I 1999 udkom den første bog, i hvad der skulle blive en serie Nannas mad – opskrifter fra en landhusholdning på 4. sal (Gyldendal), fulgt af bøger om Nannas smørrebrød, køkken, salater, supper, brød og kager i årene 2001-2007, delvis baseret på hendes løbende bidrag til aviser og blade. I 2003 og i stort format udkom Smag på Danmark (Gyldendal), en kombineret hyldest til fædrelandets natur og klima, stumper af erindringer, en brugbar receptsamling og et antal ret så strikse formaninger i madkvalitetens og hygiejnens navn. I de elektroniske medier har Nanna Simonsen været aktiv: på DR2 med Mad & Herregårde og Kokken og konen og fra 2002 til 2004 med et program på radioens program 1 Hjemme i Nannas Køkken.
I 2001 tildelt Det Danske Gastronomiske Akademis hædersdiplom. Foreningen for Boghaandværk prisbelønnede i 2003 Smag på Danmark og Gyldendal tildelte hende i 2009 sin Fag- og Håndbogspris. [JFA]