Opslagsord

À | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | Y | Z | Æ | Ø | Å

(Pyrus malus; eng. apple, fr. pomme, ty. Apfel) den vigtigste frugt overhovedet. Vilde æbler har...

ret fra da. landkøkken af svinebryst stegt s.m. æbler og sukker, kan tilberedes i pande el. ovn. Spises varm el. kold med bart rugbrød.

betegner en række meget forskellige desserter og kager med æble. Traditionelt er æblekage en ret bestående af skiftende lag af æblegrød og...

er æblesaft, der ikke er tilsat sukker. Den laves ved at presse friske,...

lågpie med fyld af æble i en sød tærtedej; den typiske New England-dessert. Fyldet kan suppleres med mandel el. rosin og krydres med kanel,...

dessert fra det gamle da. landkøkken, søde gærdejsboller med smør og æg i dejen, stegt i en særlig æbleskivepande med halvkugleformede...

hydroxyravsyre, findes i æbler og mange andre sure frugter som fx stikkelsbær og grapefrugt. I modne æbler udgør æblesyre 80-95% af syrerne...

æg

er almindeligvis i Danmark lig hønseæg. Æg fra ænder kan i frisk el. præserveret form købes i butikker, der handler med orientalske fødevarer,...

da. åben omelet, ofte strakt med mel i massen, traditionelt serveret i stegepanden belagt med stegt, saltet el. røget flæsk og bestrøet med purløg...

æggeblomme pisket med sukker indtil blandingen er lys og skummende, evt. tilsmagt med kakao, vin el. spirituosa. Æggesnaps er forstadie til mange...

en æggemasse med fløde og fond, stivnet i en form fx i vandbad under kogepunktet i en ovn. Anvendes kold som garniture især til røget fisk og...

manuel el. maskinel bearbejdning af smør, dej el. fars....

(Pisum sativum; eng. pea, fr. petit pois, ty. Erbse). Haveærter findes i to hovedkategorier: de tidlige skalærter og...

suppe kogt på ærter, som enten kan være gule, tørrede og flækkede ærter, som det kendes i retten gule ærter...

indeholder planters og krydderiers aromastoffer i koncentreret form. De har bortset fra en kraftig duft el. aroma ikke nødvendigvis nogle...